Rumored Buzz on بیماری سلیاک تغذیه
Rumored Buzz on بیماری سلیاک تغذیه
Blog Article
● هنگامی که بیماری سلیاک باعث محدود شدن یا جلوگیری از جذب مواد مغذی توسط بدن کودک می شود، این حالت می تواند منجر به مشکلات رشد یا رشد شود، از جمله:
افرادی که به سلیاک مبتلا هستند، در تمام طول عمر این بیماری را همراه خود خواهند داشت.
گوشت تازه، ماهی و مرغ که بدون نان، بدون چاشنی و بدون آغشته شدن به مواد دیگر صرف شوند.
علائم سلیاک در کودکان معمولا بر دستگاه گوارشی و رودهها تاثیر میگذارد، اما ممکن است بر دیگر قسمتهای بدن نیز تاثیر گذارد. کودکان مبتلا به سلیاک احساس خستگی و بدخلقی و زود رنجی دارند.
برای مدیریت رژیم غذایی کودکتان می توانید از یک متخصص تغذیه کودکان کمک بگیرید و از آسیب بیشتر دستگاه گوارش جلوگیری کنید.
بیشتر مردم، اسهال را اولین نشانه بیماری سلیاک میدانند. بیشتر مبتلایان به سلیاک در هنگام مراجعه به پزشک از اسهال شکایت میکنند. اسهال در نوزادان و کودکان نوپا منجر به شرایطی میشود که آن را “نارسایی در رشد” مینامیم.
● بیماری سلیاک یک اختلال خود ایمنی است. وقتی فردی که گلوتن را دارد، گلوتن می خورد، سیستم ایمنی بدنش به روده کوچکش حمله می کند و به آن آسیب می رساند.
آیا میدانستید که بیشتر مردم هر روز در یک زمان معین مدفوع میکنند؟ به طور متوسط، فردی که هضم سالمی دارد بین یک روز در میان تا سه بار در روز مدفوع می کند.
کودکانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، معمولا قبل از تشخیص سلیاک ممکن است علائمی مانند اختلالات رشد، کاهش وزن و یا علائم گوارشی را داشته باشند.
متأسفانه تشخیص این بیماری کار دشواری است. اما نشانههای خاصی وجود دارد که در صورت مشاهده آنها، بایستی مساله را با پزشک در میان بگذارید.
علاوه بر کاهش رشد، کودکانی که با نارسایی در رشد مواجهند، ممکن است نقاط عطف رشدی خود، مانند توانایی غلت زدن، نشستن، ایستادن و راه رفتن را از دست بدهند و کسب مهارتهای ذهنی و اجتماعی در آنها به تاخیر بیافتد.
رژیم غذایی فاقد گلوتن به نوزادان و کودکان مبتلا به سلیاک کمک میکند تا رشد طبیعی خود را بازیابند و افزایش وزن را از سر بگیرند.
نوزاد یا کودک نوپایی که مبتلا به بیماری سلیاک است، ممکن است دچار اسهال مزمن یا یبوست نیز شود، اگرچه مطالعات پزشکی نشان میدهد این نشانه در بزرگسالان بیش از کودکان دیده میشود.
اگر این احساس چگونه بیماری سلیاک را درمان کنیم یبوست را تجربه می کنید، می توانید غذاهای پرفیبر بیشتری مانند لوبیا، سبزیجات، میوه ها و غلات کامل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. نوشیدن مایعات زیاد، فعال ماندن و مدیریت استرس نیز می تواند به کاهش یبوست کمک کند.